STELZER смесителна технология

Stelzer бъркалки за всички отрасли на индустрията (мощност от 0.5 до 300 kW) 

 

STELZER
SDR DIN бъркалки

Бъркалките от серията SDR са проектирани в пълно съответствие с всички приложими стандарти DIN. Усъвършенстваната модулна система се интегрира лесно във всяка среда. Бързата и лесна подмяна на уплътнението чрез завъртане на горната част е една от значителните характеристики на тази серия бъркалки.

PDF download

STELZER
Vortex бъркалки по DIN стандарт

Stelzer Vortex бъркалки по DIN стандарт се характеризират с изключително лесна поддръжка. Новаторският дизайн позволява страничен демонтаж и подмяна на механичното уплътнение за по-малко от час. Всички вихрови бъркалки са оборудвани със стандартно механично уплътнение, вал и комплект крепежни елементи за бързо странично разглобяване и сглобяване.
Stelzer Vortex бъркалки по DIN стандарт могат да се използват във взривоопасна среда.

PDF download

STELZER
SNR стандартни бъркалки

Стандартните бъркалки от серията  SNR са типични промишлени  бъркалки с мощност и въртящ момент в средния диапазон. Компактен дизайн, безшумна работа и широка гама от алтернативни модели са сред характеристиките на тази продуктова серия. Бъркалките от SNR серия са приложими за работа във взривоопасна атмосфера.

PDF download

STELZER
странични бъркалки серия SSR

Страничните бъркалки от SSR серията са разработени като по-икономична алтернатива специално за приложение в големи резервоари, като вместо една голяма бъркалка се  изполват няколко малки бъркалки от серията SSR. Основни  характеристики на SSR серията  бъркалки :  безшумна работа, висок капацитет, иновативно  механично уплътнение, както и спирателно устройство за подмяна на механичното уплътнение при пълен  резервоар.

PDF download

STELZER
компактни бъркалки серия SM/SG и SHS/SHK

Основни преимущества на компактните бъркалки от  SM/SG и SHS/SHK серията :

- надеждна работа дори и при нисък въртящ момент, перфектно въртеливо движение и  безшумна работа при всякакви скорости

- по-широк спектър от приложения както за стандартните изпълнения така и за модифицираните икономични версии чрез използването на голямо разнообразие от алтернативни компоненти.

PDF download

STELZER
hermet бъркалки с магнитно задвиждване

Hermet бъркалките с магнитно задвижване се използват във всички отрасли, където продуктите трябва да бъдат обработвани в стерилна среда. Hermet системата на бъркалките с магнитно задвижване отговаря на CIP и SIP изискванията , като се използват материали в съответствие с FDA нормите и действащата GMP нормативна уредба. Хигиенична конструкция, херметична система на уплътнение и експлоатация, неизискваща поддръжка, са отличителни характеристики на тази серия бъркалки.

PDF download

STELZER
SLS Life Science бъркалка

Модел SLS  Life Science на фирма Stelzer е компактна бъркалка, предназначена за нуждите на фармацевтичната промишленост, биотехнологичния сектор и хранително-вкусовата промишленост. Stelzer SLS LifeScience бъркалка отговаря на всички приложими стандарти като GMP и FDA изисквания. Хигиенната конструкция  с двойно действащо механично уплътнение гарантира ефективна изолация на обработвания продукт. Stelzer SLS LifeScience бъркалка благодарение на  уникалното интегриране на механичното уплътнение в корпус от неръждаема стомана е приложима дори при съдове с много малък размер .

PDF download

 

STELZER
SKR коаксиални бъркалки

Модел SKR е коаксиална бъркалка с висока производителност, оборудвана с две роторни системи, всяка една от които с независимо задвижване и управление. SKR коаксиална бъркалка интегрира няколко процеса в една единица. Ползите за клиентите съответно са по-кратко време за обработка на партидите, повишена производителност и намаляване разходите за съдове, помпи и топлообменници.

Бъркалките от серията  SKR  са приложими за работа в експлозивна атмосфера

PDF download

STELZER
CFD-симулации

Фирма Stelzer използва CFD- симулации за концептуални проучвания при нови проекти, разработка на продукти и верифициране на инженерния дизайн , а също и като допълнение на провежданите в пилотната лаборатория на фирмата тестове в реални условия. С помощта на CFD симулации се  извършват тестове, които реално не могат да се провеждат с истински продукт поради съображения за безопасност - поради това, че продуктите са токсични, взривоопасни или канцерогенни.

Фирма STELZER използва CFD симулации, за да направи оценка на условията на потока в съдовете и да определи дали дадена бъркалка ще изпълнява зададените функции и предназначение. Друго предимство е, че симулацията се показва в реален мащаб, а не в умален модел. Комбинацията на CFD проучванията със софтуера на конвенционалната бъркалка осигурява максимална безопасност по отношение процеса на инженерното проектиране на бъркалката.

STELZER
експериментална лаборатория

За експериментални цели фирма STELZER предлага модерна пилотна лаборатория. Тестови зони, оборудвани със съдове с ралични размери, от стъкло или неръждаема стомана, са на разположение за провеждане на най-различни тестове. Контейнерите по избор на клиента могат да бъдат с  охлаждане или отопление. Стандартните модели  бъркалки на фирма STELZER използват всички познати системи на смесване - аксиално, радиално, тангенциално и противотоково. Те обхващат флуиди с широка гама вискозитети - до 1 милиона МРа.

На разположение е и тест зона, оборудвана с коаксиална система за смесване. Тя предлага оптимални условия за провеждане на  експерименти с две системи за разбъркване с еднакви или противоположни посоки на разбъркване. Измерваните стойности по време на тестовете се записват непрекъснато и по-късно се използват при проектирането на конкретните съоръжения.